Jump to content

Bathroom heat


Recommended Posts

We have an 04 Dynasty with the Aqua-hot 100-02S heating system. Everything's works fine but the bathroom register blows only cold air. All the other zones work fine. Am I missing a valve somewhere?  Thanks

Link to comment
Share on other sites

Zones not working is often a stuck check valve at the pump. Tapping on it with the wooden handle if a hammer will usually loosen/fix it. Getting the cover off to get to it takes longer than the fix although it could be a bad pump.

Before pulling the cover, make sure all 3 zones are on furnace and the temp settings are high enough.

Link to comment
Share on other sites

Ok, thank you....will check that out. So, there are 3 zones which mean 3 pumps. I assume the check valves are close to the pump themselves?

Thanks Ivan, you answered my question on where the check valves are...

Link to comment
Share on other sites

Many coaches use the basement heat loop for the bathroom.  Often there is a separate fan switch to turn on/off also.  If your is this way, make sure the basement thermostat is set to chime on, and then that the applicable pump is running, and the check valve isn't stuck. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...